به گزارش ميراث‌آريا(chtn) در نمايشگاه‌هاي \"گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران\" که با مشارکت شمار زيادي از مراکز فرهنگي- هنري، موزه‌ها و مجموعه‌داران هنر ايران برگزار مي‌شود، بيش از سيصد اثر متعلق به ميراث هنرهاي سنتي، آئيني، اقليمي و قومي اين سرزمين، براي نخستين بار، در قالب مجموعه‌اي وسيع، به نمايش در آمده است.

بنابراين گزارش؛ در اين مجموعه گسترده و چشمگير، آثار متنوعي در قالب‌هايي چون، اشياء و ظروف مختلف، ‌از قبيل قلمدان،‌ قيچي و قاشقک‌،‌ چاقو،‌ کاسه و بشقاب‌ لاکي و لعابي، سجاده‌، ‌قطعات کتابت شده، ‌انواع انگشتر و جواهرآلات منقوش،‌ مهر،‌ پرده پولک دوزي و گلابتون و قلمکار،‌ جا قرآني، قليان و همچنين تابلوهاي نقاشي در قالب‌هاي مختلفي چون سياه قلم ، تابلو فرش و نيز آيينه‌هاي خاتم کاري موجود است.

همچنين، در بين اين مجموعه، آثار بديع و منحصر به فردي از استادان طراز اول نقاشي ايران، چون ابراهيم نقاش باشي و حاج مصورالملکي به چشم مي‌خورد.

اين گزارش مي‌افزايد؛ گستره زمان اين ‌آثار، از دوران تيموري تا قاجار را در برمي‌گيرد و در آن به تنوع شيوه‌هاي زندگي، ‌آئين‌ها، ‌آداب و رسوم، طرز معيشت، ‌سنت‌هاي فرهنگي اقوام و مناطق مختلف ايران، در طول يک دوره چند صد ساله‌ تاريخي اشاره شده که حيطه‌هاي متعددي از جامعه شناسي فرهنگ ، مردم شناسي و زيبايي شناسي هنرهاي سنتي ايران را پيش چشم همه علاقمندان، ‌پژوهشگران و صاحب‌نظران تاريخ هنرهاي اين سرزمين ترسيم مي‌کند.

اين گزارش حاکيست؛ اين مجموعه ارزشمند هم اکنون در موسسه فرهنگي- هنري صبا، همراه با «کارگاه‌هاي تخصصي هنرهاي سنتي»، «نمايشگاه مروري بر آثار معماري و نقاشي ميرحسين موسوي» و« نمايشگاه نقاشان نوگراي قرقيزستان» در حال برگزاري است.114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386101948